fbpx

Onderhoud Tesla

Iedere auto heeft onderhoud nodig, zo ook jouw Tesla! Gezien het aantal elektrische componenten op een Tesla, is het van belang om je elektrische bolide tijdig te voorzien van onderhoud. Dit om optimale prestaties, duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen. Wilt u onderhoud inplannen voor uw Tesla? AutoCrew Stolk Autoservice is specialist in EV-onderhoud, zo ook in uw Tesla. Wij zijn namelijk aangesloten bij hét keurmerk op het gebied van elektrisch rijden: EDGe Mobility.

EDGe Mobility is een kwaliteitskeurmerk en kenniscentrum op het gebied van elektrisch rijden. Dankzij de trainingen van EDGe Mobility hebben onze monteurs en verkoopmedewerkers aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van elektrisch rijden. Wij kunnen automobilisten die elektrisch rijden optimaal informeren en van dienst zijn.

De werkplaats is voorzien van de meest moderne apparatuur en tools! Dit geeft ons de mogelijkheid om een goede diagnose te stellen en om uw Tesla goed te onderhouden.

Soort onderhoud

Hybride en elektrische auto's hebben ander onderhoud nodig dan auto's op brandstof.

Anders dan auto’s met een verbrandingsmotor, hebben Tesla’s niet het gebruikelijke onderhoud. Bij uw elektrische voertuig hoeft u namelijk geen rekening te houden met olieverversing, vervanging van brandstoffilters of bougies, reparaties van mechanische onderdelen of emissiecontroles. Dit komt doordat elektrische auto's uit andere onderdelen bestaan dan de reguliere benzine of diesel auto.

U zou haast denken dat er minder onderhoud nodig is. Dat is niet juist. In uw Tesla zitten elektrische componenten die geregeld gecontroleerd moeten worden. Elektrische auto's bestaan namelijk elektrische onderdelen. Denk hierbij aan accu’s, oplaadsystemen, elektromotoren en het koelsysteem. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, periodiek gecontroleerd worden. Daarnaast wordt er tijdens periodiek onderhoud het interieurfilter en remvloeistof vervangen. Het interieurfilter van een Tesla is gelijkwaardig aan iedere brandstofauto in dezelfde klasse. De interval voor vervanging ligt vaak rond de 20.000 km of 12 maanden. Dit vanwege het microfilter dat veel luchtbacteriën en pollen opvangt.

In het geval van Tesla is het dus noodzakelijk om iedere 20.000 kilometer een onderhoudsbeurt in te plannen bij AutoCrew Stolk Autoservice. Wordt je Tesla niet zoveel gebruikt, dan raden wij aan om minimaal 1 keer per jaar onderhoud in te plannen.

Elk autobedrijf mag uw Tesla onderhouden, mits dat gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant en het bedrijf werkt conform de NEN9140. Als u uw Tesla bij ons laat onderhouden, bent u goedkoper uit! Wilt u weten wat de onderhoudsprijzen zijn van uw Tesla? Neem dan contact met ons op.

Tesla Stolk

Stolk Autoservice – uw specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.