fbpx

Tesla Remmen

Het remsysteem van uw Tesla heeft de nodige aandacht nodig. Een elektrische auto genereert regeneratieve energie. Dit houdt in dat de elektromotor werkt als een generator. Hierbij ontstaat weerstand, dit zorgt ervoor dat de auto vertraagt.

Hoe zit dat?

Een elektrische auto gebruikt elektriciteit om vooruit te komen. Maar dit kan ook andersom! Zo kan een elektrische auto energie terugwinnen als je als bestuurder het gaspedaal loslaat (one pedal driving). De elektrische auto zet kinetische energie (oftewel bewegingsenergie) om in elektriciteit. De weerstand in de elektromotor neemt toe, met als gevolg dat de auto afremt, vertraagt. In de accu worden de gewonnen elektronen opgeslagen.

Dankzij regeneratief remmen wordt remenergie dus teruggeleid naar de batterij, wat slijtage van de mechanische remmen vermindert. Hier zit echter een gevaar aan. Doordat u de remschijven niet  meer gebruikt, loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren en gaan klemmen.

Mocht u zich in een gevaarlijke situatie bevinden waarbij u de remmen nodig heeft, dan wilt u dat ze goed werken. Daarom controleren wij ook de remmen voor u!

Daarnaast adviseren wij om zo nu en dan mee te remmen, ondanks uw elektrische auto dit automatisch voor u doet.

Wij willen Tesla rijders goed van dienst zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat wij met de nieuwste ontwikkelingen en trends in de Automotive markt meegaan. Door het EDGe Mobility keurmerk volgen onze monteurs en serviceadviseur trainingen, zodat zij alle aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van elektrisch rijden bevatten.