fbpx

Tesla Accupakket

Het batterijenpakket is niet alleen het grootste, zwaarste en bovenal duurste onderdeel, een accu is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van uw elektrische auto!

Daarom is het van belang om het batterijenpakket te controleren op beschadigingen, net als dat een controle op de verwarming en koeling verstandig is. Daarom adviseren wij om de hoogvolt batterij/accupakket periodiek te laten controleren.

Het goed functioneren van een accu is van een aantal factoren afhankelijk. Zo speelt de levensduur een belangrijke rol in het goed functioneren van een accu. Naarmate een accu ouder wordt kan er sprake zijn van batterijdegradatie, ofwel de capaciteit van een accu wordt minder. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van het merk en type model auto.

Daarnaast is het weer van invloed op de accu. De accu van een Elektrische auto functioneert het beste bij circa 20 tot 25 graden, bij een lagere of hogere temperatuur komt u doorgaans minder ver op een vol geladen accu. Vooral kou heeft invloed op de accu. Zo zal je in de winter een iets mindere actieradius hebben dan in de zomer. De nieuwste technieken in elektrische auto's kunnen dit effect wel verminderen.

Wij adviseren om het Accupakket periodiek te laten controleren. Komt u voor een Tesla-onderhoudsbeurt? Dan controleren wij naast de hoogvolt batterij ook de 12-volt accu op eventuele defecte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Hoe gezond is jouw HV-Batterij?

Ben je van plan om een elektrische auto te kopen of heb je er al een gekocht? Grote kans dat je dan wil weten hoe gezond de Hoogvolt (HV) batterij is. Een EDGe Mobility partner, zoals AutoCrew Stolk Autoservice, kan je helpen en bepalen hoe gezond de batterij is. Oftewel, wat de “State of Health” is. Een dergelijke batterijcheck kunnen wij uitvoeren voor 70 procent van alle modellen elektrische auto's.

*Bron: https://www.edgemobility.nl/nieuws/hoe-gezond-is-jouw-hv-batterij

Stolk Autoservice – uw specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.