fbpx

Tesla Bandenservice

Voor Tesla-banden bent u bij AutoCrew Stolk Autoservice aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod banden in verschillende inch-maten voor verschillende modellen. De door Tesla geadviseerde banden hebben wij op voorraad! Heeft u een Model 3, Model S en Model X? Deze banden zijn ook bij ons bekend.

De banden voor uw Tesla zijn uiterst belangrijk. De Tesla is zwaarder dan een reguliere benzine- of dieselauto, waardoor deze beter rijdt. Maar slijtage van de banden zal hierdoor sneller ontstaan. Geluid speelt hierin natuurlijk ook een belangrijke factor. AutoCrew Stolk Autoservice adviseert u graag over de juiste band voor uw Tesla.

Silent Technologie

Een aantal Tesla banden is voorzien van Silent technologie. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen en houdt in dat er aan de binnenkant van de band een schuimlaag zit die ervoor zorgt dat het geluid van de banden gedempt wordt. Daardoor rijdt u in een stille auto op stille banden.

Banden wisselen, wielen balanceren en uitlijnen

De fabrikant, Tesla, raadt het aan om de banden om de 10.000 km te rouleren of wanneer het verschil in profieldiepte 1,5 mm of groter is, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt.

Slecht uitgebalanceerde wielen (soms merkbaar als een trilling in het stuur) hebben een negatieve invloed op de rijeigenschappen en verkorten de levensduur van uw Teslabanden. Ook bij normaal gebruik van de auto kan er op elk moment een onbalans in de wielen optreden. Laat de wielen in dat geval opnieuw balanceren.

Laat de uitlijning van de banden controleren als er sprake is van onregelmatige (scheef afgesleten band) of overmatige slijtage.

Rijdt uw Tesla niet fijn of heeft u uw twijfels. Kom dan even langs bij AutoCrew Stolk Autoservice. Onze monteurs kijken graag even met u mee, zodat u weer veilig de weg op kunt.

Tesla winter- of zomerbanden kopen?

Koopt u Tesla-banden bij ons? Dan worden deze vakkundig gemonteerd, tegen de juiste prijs. Omdat wij willen dat u zuinig en veilig de weg op gaat, lijnen wij uw Tesla meteen uit. De montageafspraak kunt u zelfs tot 3 maanden van tevoren bij ons plannen. De banden worden vervolgens vakkundig gemonteerd en u bent klaar voor het zomer- of winterseizoen.

Hoe vervang je een 19 inch band van een Tesla model S Elektrische Auto?

In onderstaande video laat Emiel zien hoe de Tesla winterbanden worden vervangen voor zomerbanden.

Stolk Autoservice – uw specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.