fbpx

Tesla Remmen

Het remsysteem van uw Tesla heeft de nodige aandacht nodig. Een elektrische auto genereert regeneratieve energie. Dit houdt in dat de elektromotor werkt als een generator. Hierbij ontstaat weerstand, dit zorgt ervoor dat de auto vertraagt.

Hoe zit dat?

Een elektrische auto gebruikt elektriciteit om vooruit te komen. Maar dit kan ook andersom! Zo kan een elektrische auto energie terugwinnen als je als bestuurder het gaspedaal loslaat (one pedal driving). De elektrische auto zet kinetische energie (oftewel bewegingsenergie) om in elektriciteit. De weerstand in de elektromotor neemt toe, met als gevolg dat de auto afremt, vertraagt. In de accu worden de gewonnen elektronen opgeslagen.

Dankzij regeneratief remmen wordt remenergie dus teruggeleid naar de batterij, wat slijtage van de mechanische remmen vermindert. Hier zit echter een gevaar aan. Doordat u de remschijven niet  meer gebruikt, loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren en gaan klemmen.

Mocht u zich in een gevaarlijke situatie bevinden waarbij u de remmen nodig heeft, dan wilt u dat ze goed werken. Daarom controleren wij ook de remmen voor u!

Daarnaast adviseren wij om zo nu en dan mee te remmen, ondanks uw elektrische auto dit automatisch voor u doet.

Wij willen Tesla rijders goed van dienst zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat wij met de nieuwste ontwikkelingen en trends in de Automotive markt meegaan. Door het EDGe Mobility keurmerk volgen onze monteurs en serviceadviseur trainingen, zodat zij alle aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van elektrisch rijden bevatten.

Stolk Autoservice – uw specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.