fbpx

Tesla Systeemkoeling

Veel van de elektrische componenten, o.a. de elektromotor, het energiegeneratie systeem, de lader en het accupakket, van een Tesla zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Deze componenten moeten daarom worden gekoeld. Daarom hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem.

Het is logisch dat de werking hiervan periodiek getest moet worden. Teveel warmteontwikkeling is niet alleen schadelijk voor de componenten, maar kan daardoor ook brand veroorzaken.

Waarom een koelsysteem?

Bij een te hoge temperatuur, neemt de levensduur van bijvoorbeeld uw accu af. Om de accu tegen oververhitting te beschermen, zit er een koelsysteem in uw Tesla. Dit systeem is ook van toepassing op andere elektrische onderdelen in uw Tesla, zoals de elektromotor, het energiegeneratie systeem en de lader. Omdat elektrische componenten gevoelig zijn voor warmteontwikkeling, is het belangrijk dat dit systeem goed werkt en goed wordt onderhouden.

De werking van uw koelsysteem moet periodiek getest worden. Om schade en zelfs brand tegen te gaan. Daarom nemen wij dit ook mee in het onderhoud aan uw Tesla.

Stolk Autoservice – uw specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.