fbpx

Iedere auto heeft onderhoud nodig. Ook een nieuwe of tweedehands hybride, zo ook jouw Hybride auto! De onderhoudsintervallen verschillen per model, maar wijken op zich niet sterk af van brandstofauto’s.

Hybride en elektrische auto's hebben ander onderhoud nodig dan auto's op brandstof. Bij een elektrische voertuig hoeft u namelijk geen rekening te houden met olie verversen, vervangen van brandstoffilters of bougies, reparaties van mechanische onderdelen of emissiecontroles. Dit komt doordat elektrische auto's uit andere onderdelen bestaan dan de reguliere benzine of diesel auto.

Bij een hybride auto krijgen we te maken met diverse soorten hybridetechnieken. De meeste hybride auto’s zijn uitgerust met een benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. Maar er zijn ook modellen met dieselmotor en een elektromotor. Verder is er onderscheid tussen hybride, mild-hybride en plug-in hybride auto’s.

Mild-Hybride auto

Een mild-hybride auto komt steeds meer voor. De mild-hybride auto kan niet volledig elektrisch rijden. Deze auto heeft namelijk een kleine elektromotor, die de verbrandingsmotor kan ondersteunen met extra trekkracht en vermogen. De energie voor deze motor komt uit een kleine accu, die wordt opgeladen met remenergie. Deze auto levert daardoor krachtige prestaties, met daartegenover een net iets lager brandstofverbruik.

Plug-in hybride auto

De plug-in hybride, kun je anders dan de mild-hybride, opladen middels een stopcontact of een laadpaal. Deze auto’s zijn voorzien van een groter batterijpakket dan normale hybride auto’s en meestal ook van een sterkere elektromotor. De meeste bekende voorbeelden van deze auto’s zijn de Mitsubishi Outlander PHEV, de Volkswagen Golf GTE en de Audi A3 E-Tron.

Met de plug-in hybride kan vaak een afstand van 25 tot 50 kilometer elektrisch gereden worden. Een plug-in hybride die puur elektrisch rijdt, is net zo stil als een volledig elektrische auto en verbruikt ook geen brandstof. Handig voor in de stad of voor korte afstanden naar uw werk.

Onderhoud aan de hybride auto

Ook bij elektrische aangedreven, hybride auto’s komen natuurlijk storingen en problemen voor waardoor de auto niet start of stil kan komen te staan. Met name de onderdelen, waarbij het gaat om onderhoudswerkzaamheden met hoge spanning, vragen een bepaald specialisme. Een specialisme die AutoCrew Stolk Autoservice in huis heeft. Wij zijn aangesloten bij EDGe Mobility, een kwaliteitskeurmerk en kenniscentrum op het gebied van elektrisch rijden. Dankzij de trainingen van EDGe Mobility hebben onze monteurs en verkoopmedewerkers aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van elektrisch rijden.