fbpx

Tesla Aircoservice

De airco van je Tesla is niet onderhoudsvrij. De Tesla airco moet zo nu en dan, net als bij een benzine/diesel auto, gereinigd worden. Het aircosysteem in de auto verliest door de jaren heen zijn koudemiddel, waarna hij niet meer koelt en vaak zelfs muf gaat ruiken.

Hierdoor is het van belang iedere 2 jaar het systeem te onderhouden. Tijdens het onderhoud wordt er nieuwe olie en nieuw koudemiddel aan het systeem toegevoegd, waardoor de airco optimaal blijft koelen.

Achterstallig onderhoud of gebrekkige reiniging kan leiden tot een niet meer werkende airco en daardoor hoge kosten bij reparatie of vervanging.

Uw Tesla is voorzien van een luchtfilter dat voorkomt dat pollen, roet, stof en andere deeltjes via de ventilatieopeningen het interieur binnendringen. Bij het onderhouden van de airco is het verstandig om het interieurfilter ook te laten vervangen. Het advies is om dit rond de 20.000 km of 12 maanden te doen i.v.m. het microfilter dat veel luchtbacteriën en pollen opvangt.

Tesla raadt het volgende schema voor het vervangen van het interieurluchtfilter aan:

Model 3 / Model Y      Tesla raadt u aan het interieurluchtfilter om de 2 jaar te vervangen.

Model S / Model X      Tesla raadt aan het interieurluchtfilter om de 3 jaar te vervangen.*

* Voor een in de periode 2012-2020 geproduceerde Model S of Model X raadt Tesla aan om het interieurluchtfilter om de 2 jaar te vervangen.

HEPA-filter

Als uw Tesla is voorzien van een HEPA-filter, raadt Tesla u aan om de filter om de 3 jaar te vervangen.

Daarnaast is een goedwerkende airco van belang. De airco heeft in een Tesla niet alleen een comfortfunctie, maar koelt ook de batterijen bij ontladen en (snel)laden. Veel elektrische componenten, zoals de batterijen, zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Teveel warmteontwikkeling is niet alleen schadelijk voor de componenten maar kan daardoor ook brand veroorzaken. Daarom het advies uw systeem elke 2 tot 3 jaar preventief een servicebeurt te geven.