Stolk Autoservice uit Dieverbrug is BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2023

Het is feest bij ons in Dieverbrug, want wij, AutoCrew Stolk Autoservice, is op 3 oktober 2023 uitgeroepen tot Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2023. De ontknoping van deze maandenlange verkiezingsstrijd vond plaats tijdens ‘Supercharge’ het BOVAG-congres voor onafhankelijke autobedrijven. Het besluit van de vijfkoppige vakjury is unaniem: Stolk Autoservice is de winnaar en mag zich een jaar lang het beste onafhankelijke autobedrijf van Nederland noemen.

BOVAG houdt jaarlijks een verkiezing voor het beste onafhankelijke autobedrijf. Er zijn 3.200 onafhankelijke autobedrijven lid van BOVAG, dus een plek in de top drie is op zich al een prachtige prestatie. Maar eenmaal in de finale wilden we natuurlijk ook winnen. We hebben dan ook alles op alles gezet om te winnen. En met succes! Wij voelen ons vereerd en zijn uiteraard blij met het behalen van de titel.

“Dit kan alleen maar samen”, Emiel Stolk.

Hoe begon het allemaal?
Stolk Autoservice werd om te beginnen genomineerd en bemachtigde zo een plek in de top tien. De vakjury heeft deze eerste selectie gemaakt uit de autobedrijven die zichzelf hadden aangemeld of werden voorgedragen door branchepartijen, garageformules of BOVAG-adviseurs. Vervolgens hebben we in de afgelopen maanden uitgebreide bedrijfsinformatie aan moeten leveren en kregen we mystery shoppers en consultants over de vloer. Daarnaast werd ons het hemd van het lijf gevraagd door de vakjury onder leiding van Remco de Vette van vibber, verder bestaande uit Bertus de Vries van Bovemij, Paul de Vries van DCDW, Betsie Brink van OOMT en Paul Dietz van ARN.

Transparantie en heractiveren
Volgens De Vette bewijst Emiel Stolk dat je met niets kunt beginnen en een prachtige onderneming kan opbouwen. “Onderscheidend voor Stolk Autoservice is dat ze kansen zien waar veel anderen bedreigingen zien. Onder het motto ‘waar zit nog wél het werk?’ omarmt Stolk Autoservice bijvoorbeeld de opkomst van de elektrische auto. Zo wordt er veel gesleuteld én geld verdiend aan Tesla’s. Waar Tesla zelf slechts beperkt onderhoud uitvoert, kiest Stolk ervoor om auto’s grondig te inspecteren en uitgebreid onderhoud te doen aan bijvoorbeeld remmen, onderstel etc. Ook reviseert Stolk Tesla accupakketten.”

Ook het grote belang dat Stolk hecht aan transparantie voor klanten, wordt door de jury geroemd. Evenals de commerciële slagkracht. Die gaan bij Stolk hand in hand, aldus de jury. Speciale vermelding verdient verder de moeite die het bedrijf steekt in het heractiveren van klanten die al enige tijd niet meer geweest zijn. Daardoor groeit het klantenbestand met 6 procent per jaar!

Dit alles gaf voldoende input om Stolk Autoservice als winnaar te prijzen.

Stolk Autoservice versloeg in de eindstrijd twee andere finalisten: Autobedrijf Bouman uit Meeuwen Noord-Brabant, en Auto Kuipers uit Zoetermeer Zuid-Holland. Beide ook bedrijven waar de jury van onder de indruk was.

Wij zijn enorm trots dat we deze titel mogen dragen. Grote dank aan onze klanten, relaties, personeel en familie/vrienden. Zonder jullie was dit NOOIT gelukt! 🙌🏻