Tesla onderhoud

Tesla is een populaire autofabrikant die bekend staat om zijn innovatieve en technologisch geavanceerde auto’s. De populariteit van Tesla’s elektrische auto’s is de laatste jaren exponentieel gegroeid en het bedrijf heeft een toegewijde en groeiende klantenkring. Tesla’s zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse autowegen.

Als eigenaar van een Tesla is het belangrijk om te weten hoe je het voertuig goed kunt onderhouden om de levensduur van de auto te verlengen en ervoor te zorgen dat het altijd optimaal presteert.

In dit artikel bespreken we waarom regulier onderhoud belangrijk is.

Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van jouw Tesla:

  1. Opladen van de batterij: Een van de belangrijkste aspecten van het onderhoud van een Tesla is het opladen van de batterij. Zorg ervoor dat de batterij regelmatig wordt opgeladen om de beste prestaties te garanderen. Tesla raadt aan om de batterij op te laden tot ongeveer 80% om de levensduur van de batterij te verlengen.
  2. Regelmatige controles: Zorg ervoor dat je regelmatig controles uitvoert op jouw Tesla. Controleer bijvoorbeeld de bandenspanning, het niveau van de koelvloeistof en de remvloeistof. Zorg ervoor dat je de Tesla regelmatig wast en de ruitenwissers, verlichting en remmen controleert om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Hulp nodig bij deze controles? Plan dan een afspraak bij Stolk Autoservice. Wij controleren uw Tesla graag!
  3. Onderhoud van de remmen: Tesla’s hebben een regeneratief remsysteem dat de batterij oplaadt tijdens het remmen. Dit kan leiden tot minder slijtage aan de remmen dan bij traditionele auto’s, maar het is nog steeds belangrijk om de remmen regelmatig te laten controleren en onderhouden. Mede door deze eigenschap is de kans groter dat de geleiding van remblokken vast zit door roest en vuil en de remschijven niet goed schoon geremd worden. Dat kan het vroegtijdig vervangen van onderdelen betekenen ondanks dat ze qua dikte niet versleten zijn maar door roest wel onherstelbaar zijn beschadigd. Wacht daarom niet met het onderhouden van de remmen van uw Tesla. Onze monteurs zijn opgeleid om uw Tesla van het juiste onderhoud te voorzien.
  4. Software-updates: Tesla’s hebben regelmatig software-updates nodig om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. Zorg ervoor dat je jouw Tesla regelmatig verbindt met Wi-Fi om software-updates te downloaden en te installeren. Is uw Tesla bij ons in de werkplaats dan zullen wij hier ook op letten en de update activeren/downloaden.
  5. Onderhoud van de airconditioning: Tesla’s hebben een geavanceerd klimaatsysteem dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Zorg ervoor dat je de airconditioning regelmatig laat controleren en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal werkt. N.B: de airco is bij een Tesla niet alleen voor het comfort van de inzittende, maar heeft ook een hele belangrijke functie t.b.v. conditionering van het batterijpakket (temperatuur bij bijvoorbeeld snel laden of ontlading).
  6. Servicebeurten: Tesla raadt aan om elke 20000km of een keer per jaar een servicebeurt uit te laten voeren. Dit kan helpen om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen.

Kortom, het onderhoud van een Tesla is niet veel, maar is net zo belangrijk of zelf nog belangrijker. Dit omdat behalve een verbrandingsmotor het onderstel en remmen gelijkwaardig is als die van een conventionele auto. Echter de technische belasting zwaarder door het eigen gewicht. Het is belangrijk om regelmatig controles uit te voeren en ervoor te zorgen dat uw auto regelmatig wordt onderhouden. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw Tesla altijd in topconditie is en jarenlang meegaat. Hulp nodig bij controles aan uw Tesla? Of onderhoud plannen? Maak nu een afspraak en onze vakbekwame monteurs zorgen goed voor uw Tesla!