Volvo onderhoud

De Volvo is een veelgebruikte en veelgeprezen auto en een populaire keuze onder Nederlandse automobilisten. Het is echter belangrijk om te weten dat regelmatig onderhoud essentieel is voor de prestaties en veiligheid van uw Volvo. In dit artikel bespreken we waarom regulier onderhoud belangrijk is en welke ontwikkelingen er op dit moment bij Volvo gaande zijn op het gebied van onderhoud.

Waarom is regelmatig onderhoud voor uw Volvo belangrijk?

Regelmatig onderhoud helpt om de prestaties en de veiligheid van uw Volvo te waarborgen. Met goed onderhoud kunt u niet alleen hoge reparatiekosten voorkomen, maar heeft u ook minder kans op storingen en ongelukken.

Ontwikkeling bij Volvo

Volvo staat niet stil en is volop aan het ontwikkelen als het gaat om slimmer onderhoud. Hieronder een aantal ontwikkelingen die op dit moment bij Volvo spelen:

Connected Car Technologie

Volvo is bezig met het ontwikkelen van de Connected Car technologie. Met deze technologie krijgt u op afstand toegang tot informatie over uw auto het onderhoud daarvan. Dit maakt het makkelijker om op tijd te weten wanneer uw auto onderhoud nodig heeft en kunt u tijdig uw afspraak plannen.

Elektrificatie

Ook de elektrificatie is een hot topic bij Volvo. Ze zijn volop bezig met het ontwikkelen van elektrische auto’s, die lagere onderhoudskosten hebben dan de benzine- of dieselauto’s. Hierbij bevat het onderhoud voornamelijk het vervangen van banden, de controle van het onderstel, uitlijning, controle van de rijhulpsystemen en het controleren van het koelsysteem i.c.m. het snelladen/ ontladen van het batterijpakket.

Slimme diagnostiek

Slimme diagnostiek is ook een van de punten waarop Volvo volop mee bezig is. Door diagnose apparatuur steeds slimmer te maken, kunnen monteurs sneller vaststellen waar een probleem zich bevindt. Hierdoor kunnen problemen sneller en efficiënter worden opgelost.

Hoe houdt u uw Volvo in topconditie?

  1. Plan tijdig onderhoud: zorg ervoor dat u op tijd weet wanneer het tijd is voor het volgende onderhoud en plan tijdig uw afspraak in.
  2. Gebruik de juiste onderdelen: als Volvo specialist maken wij veelal gebruik van originele onderdelen of minimaal A-merk alternatief.
  3. Rijd regelmatig: rij regelmatig met uw Volvo, zodat de onderdelen in beweging blijven en de prestaties optimaal blijven.
  4. Regelmatig onderhoud: laat uw auto regelmatig inspecteren door een specialist, zodat eventuele problemen tijdig opgelost worden.

Volvo-servicebeurten

Bij Stolk Autoservice hebben wij in onze werkplaats hebben wij speciale Volvo-apparatuur. Dit in combinatie met de kennis en ervaring die de monteurs bezitten, sleutelen wij met alle liefde aan uw Volvo. Wij kennen uw Volvo dan ook van binnen én van buiten. Kom bij ons voor een onderhoudsbeurt, schadeherstel of een diagnose. Bij het repareren of onderhouden van uw auto, maken wij veelal gebruik van originele onderdelen of minimaal A-merk alternatief. U behoudt de fabrieksgarantie bij ons.