Op de zondag op bezoek bij familie is voor vele mensen een wekelijks ritueel. Voor de een is het slechts 1 kilometer rijden terwijl het voor de ander wel 150 kilometer kan zijn. Kan uw elektrische voertuig deze afstand in de zomer nog maar net redden? Dan kan het zo zijn dat deze afstand in de winter niet behaald kan worden met een volle accu. Maar hoe kan dit?

Accu en actieradius in winter en zomer.
De accu van een elektrische auto kan bij een optimale temperatuur meer kilometers rijden. Deze ideale temperatuur ligt rond de 21 graden celcius. Ligt de temperatuur hieronder dan kan het accupakket minder energie leveren. Wees hier dus op voorbereid wanneer u in de winter op pad wil. Om te voorkomen dat er te weinig energie geleverd kan worden, worden moderne accu’s van elektrische auto’s verwarmd of gekoeld om een maximale actieradius voor uw elektrische auto te leveren.

Tip: Sommige EV’s bieden de mogelijkheid om via je telefoon de verwarming alvast aan te zetten. Omdat de auto nog aan de laadpaal staat tijdens het verwarmen, gaat het verwarmen niet ten koste van de actieradius. Win Win!

Let op: Stolk Autoservice in Dieverbrug biedt ook onderhoud aan voor elektrische auto’s!