Tesla onderhoud & banden

Tesla onderhoud

Anders dan auto’s met een brandstofmotor, hebben Tesla’s niet het gebruikelijke onderhoud. Bij uw elektrische voertuig hoeft u namelijk geen rekening te houden met olieverversing, vervanging van brandstoffilters of bougies, reparaties van mechanische onderdelen of emissiecontroles. In eerste instantie zou u haast denken dat er minder onderhoud nodig is. Dit is minder waar. In uw Tesla zitten elektrische componenten welke geregeld gecontroleerd moeten worden. Hierbij kunt u denken aan het accupakket, de remvoering en het koelsysteem. Doet u dit niet, dan kan dit gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Accu

Het accupakket is het duurste en het meest cruciale onderdeel van uw Tesla. Zonder een goed functionerende accu, rijdt de auto niet. Daarom adviseren wij om de accu periodiek te laten controleren. Komt u voor een Tesla onderhoudsbeurt? Dan controleren wij uw accu op eventuele kapotte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Remvoering

Dankzij regeneratief remmen wordt remenergie teruggeleid naar de batterij, wat slijtage van de remmen vermindert. Hier zit echter een gevaar aan. Doordat u de remschijven niet  meer gebruikt, loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Mocht u zich in een gevaarlijke situatie bevinden waarbij u de remmen nodig heeft, dan wilt u dat ze goed werken. Daarom controleren wij ook de remmen voor u!

Systeem koeling

Veel elektrische componenten zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Daarom hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem. Het is logisch dat de werking hiervan periodiek getest moet worden. Teveel warmteontwikkeling is niet alleen schadelijk voor de componenten maar kan daardoor ook brand veroorzaken.

Stolk Autoservice – uw specialist

De ingewikkelde elektronica en de aanwezige hoogspanning in uw auto vereisen extra kennis! Daarom worden de medewerkers van Stolk Autoservice jaarlijks bijgeschoold, zodat zij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. In de werkplaats hebben wij speciaal apparatuur om uw auto goed te onderhouden.

Wilt uw eten wat de onderhoudsprijzen zijn van uw Tesla? Neem dan contact met ons op.

 

Tesla autobanden

Stolk Autoservice is de bandenpartner voor uw Tesla. Voor Tesla-banden bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij hebben een ruim aanbod banden in verschillende inch maten voor verschillende modellen. De door Tesla geadviseerde autobanden, hebben wij op voorraad! Heeft u een Model 3, Model S en Model X? Deze banden zijn bij ons bekend.

Silent technologie

Een aantal Tesla-banden is voorzien van Silent technologie. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen en houdt in dat er aan de binnenkant van de band een schuimlaag zit. Deze laag zorgt ervoor dat het geluid van de banden wordt gedempt. Daardoor rijdt u in een stille Tesla!

Tesla winter- of zomerbanden kopen?

Koopt u Tesla banden bij ons? Dan worden deze vakkundig gemonteerd, tegen de juiste prijs. Omdat wij willen dat u zuinig en veilig de weg op gaat, lijnen wij uw Tesla meteen uit. U bent dus in onze hightech werkplaats van harte welkom!

De afspraak voor montage kunt u zelfs tot 3 maanden van tevoren bij ons plannen. De banden worden vervolgens vakkundig gemonteerd en bent u klaar voor het zomer- of winterseizoen!

Tesla Stolk
Wij zoeken een nieuwe collega!

Wil je uitdagingen aangaan, werken in een gezellig team en jezelf verder ontwikkelen? Dan zoeken we jou! Stolk Autoservice is één van de meest toekomstgerichte autobedrijven van Drenthe. Bij ons krijg je de mogelijkheid om te werken met de nieuwste equipment en krijg je een op maat gemaakt opleidingsplan. 

Interesse? Lees verder en solliciteer!