De vakantie zit er voor de meesten van ons weer op! Wat betekent dat uw camper weer wordt klaargemaakt voor de winterstalling. Maar waar moet u aandenken? Plan bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt in voor uw camper!

Met deze tips zorgt u ervoor dat u in het voorjaar weer probleemloos met de camper op pad kunt gaan:

  • Om vervorming van het loopvlak van de banden te voorkomen, kan de camper het beste los van de grond staan. Denk hierbij aan het plaatsen van de camper op blokken (onder de assen geplaatst). Is dit niet mogelijk? Verhoog dan de bandenspanning met ongeveer 0,5 tot 1 bar. Zorg wel dat de bandenspanning niet hoger wordt dan het toegestane maximum dat op de zijkant van de band staat. De verhoogde bandspanning verkleint de kans op vervorming van de band.
  • Gebruik geen handrem. Langdurig gebruik van de handrem kan tot gevolg hebben dat de remvoering gaat ‘plakken’ aan de remtrommel. Wanneer je na de winterstalling de berging uit wilt rijden, kom je moeilijk, of in het geheel niet van de plaats weg.
  • Zet de versnelling bij voorkeur in z’n vrij zetten en gebruik een stopblok. Maak je gebruik van een versnellingsbakslot, plaats dan eerst een stopblok en zet daarna de camper op het versnellingsbakslot.